Óvoda

Óvodánk Budapesten a XVI. kerületben, Ó-Mátyásföld szívében, a Diósy Lajos utca 12. szám alatt található. A Veres Péter úttól 200 méterre fekszik, így könnyen megközelíthető. Az óvoda és környezete nyugodt, ősfás területen helyezkedik el.
Az épületben 1899-től oktatási intézmények működtek. Az épület eredeti jellegét megtartottuk, mely elnyerte a Corvini Domini építészeti díjat is. Az óvoda belső hasznos alapterülete meghaladja a 415 nm2-t, így a nagy belmagassággal bőséges helyet kínál a csoportszobáknak és a kiszolgáló helyiségeknek is. A kialakításnál az összes, óvodákra vonatkozó EU-s szabványt betartottuk.

Fontosnak tartjuk, hogy az óvodába belépőt esztétikus látvány fogadja, ezért az előteret a gyermekek alkotásaival díszítjük, az évszaknak vagy egy-egy ünnepkörnek megfelelően. A szuterén szinten található tornatermünk lehetővé teszi, hogy a mozgásfejlesztésre igazán nagy hangsúlyt fektessünk, s ide délelőtt és délután is rendszeresen bejussanak a gyermekek.

Arra törekszünk, hogy a csoportszobáknak más-más arculata legyen. A berendezések és a játékeszközök zömmel természetes anyagból készültek. Olyan kuckókat, sarkokat alakítottunk ki, amelyek a csoportszobában is lehetővé teszik a mozgást, és a különféle játéktevékenységeket egyaránt. A mesesarok puha anyagokkal, gyertyafénnyel megfelelő hangulatot teremt a mesék, versek emocionális befogadásához.

Az óvodaudvar 1440 nm2 , javarészt füves terület, amely szintén alkalmas a gyermekek mozgásigényének kielégítésére. Az óvodások rendelkezésére áll a kéttornyos kombi mászóka, mely ütéscsillapító gumitéglán helyezkedik el, trambulin, kis “mese” faház, mérleghinta valamint egyéb mobil mozgásfejlesztő játékok.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram