Egyéb ellátás

Óvodánk logopédusa nemcsak a gyermekek beszédfejlődését kíséri figyelemmel, hanem az iskolaérettséghez szükséges részképességeket is felméri és heti egy alkalommal, kis csoportokban korrigálja.

Intézményeink gyermekorvosa rendszeresen ellenőrzi a gyermekek egészséges testi fejlődését, jelzi a szülőknek, ha valami rendelleneset tapasztal. Védőnőnk havi rendszerességgel látogatja a gyerekeket, ellenőrzi súlyukat, magasságukat, vérnyomásukat.

A napi négyszeri étkezéseknél fontosnak tartjuk, hogy változatos, egészséges, zöldségekkel, gyümölcsökkel, tejtermékekkel teli étrendet biztosítsunk a gyermekek számára. Tápértékben gazdag ételekkel kínáljuk meg őket és hagyjuk, hogy válasszanak a felkínált lehetőségekből. Szeretnénk megkedveltetni a gyerekekkel minél több fajta ételt, így gyakran kérjük őket, hogy ne utasítsák el egyből a nem ismert ízeket, kóstolják meg azokat. Speciális étrendet tudunk biztosítani a tej és liszt érzékenyek számára. Kiemelten figyelünk a bőséges folyadékbevitelre egész nap folyamán, reggelire tejes alapú folyadék és gyümölcstea is mindig van. Bármikor megszomjaznak a gyerekek, lehetőségük van szűrt, tisztított vizet kérni. Bár a tiszta vizet preferáljuk, étkezések kísérőjeként gyakran lehet választani jó minőségű gyümölcsleveket, szörpöket, limonádét. Péksütemények választásakor előnyben részesítjük a félbarna, teljes kiőrlésű, de finom készítményeket, a fehérek mellett.


linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram